През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани проекти на стойност над 1 милиард лева, което е рекорд за последните 6 години. Това съобщи министърът на икономиката Лъчезар Борисов на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.

Той изтъкна, че страната ни постига рекорд по линията на привличане на инвестиции по време на криза.

Сертифицираните проекти са 34, като 17 от тях са във високотехнологично производство и услуги по думи на министъра. С тези проекти се разкриват нови 4500 работни места. Спрямо 2019 г. това е почти два пъти повече.

Лъчезар Борисов: Като на война сме, икономиката се справя добре на фронта

Лъчезар Борисов: Като на война сме, икономиката се справя добре на фронта

Бил намерен най-добрият баланс между здравето на икономиката, на социалната система и на хората

Икономическият министър посочи и че продължава насърчаването на вече съществуващи проекти, като използваният бюджетен ресурс е за 16,4 милиона лева. Той обясни, че става въпрос за 23 търговски дружества, с които са запазени над 5134 работни места. Проектите, които са подпомогнати, са на стойност 438 милиона лева.

Борисов заяви, че относно микро- и малките фирми в първите седмици на 2021 година ще бъде доразплатен ресурсът за преразгледаните над 3300 компании, като към вчерашна дата е започнало разплащането на договорите към средните предприятия.

82% от българите: Положението с българската икономика е лошо

82% от българите: Положението с българската икономика е лошо

71% от българите не се доверяват на правителството