От утре, 3-ти октомври, до 7-ми ноември спират влаковете от Подбалканаската железопътна линия между гарите Златица и Пирдоп.

Ще се извършват ремонтни дейности по железния път, съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Ремонтът между Златица и Пирдоп съвпада с вече започналия ремонт в съседния участък между Долно Камарци и Мирково, който също ще продължи до 7-ми ноември.

По тази причина няма да бъде възможно преминаването с влак между Макоцево и Пирдоп.

Тъй като ремонтните дейности са в съседни участъци, принципно ще се запази схемата за промени в движението на влаковете, която беше въведена при стартирането на ремонта в участъка между Долно Камарци и Мирково, припомнят от компанията.

Съгласно тази схема, два ускорени бързи влака и четири бързи влака пътуват по обиколен маршрут и с променено разписание.
Още седем пътнически влака се движат по съкратен маршрут, а два пътнически влака между София и Копривщица, които обичайно пътуват само през почивните дни, са изцяло отменени. Товарните композиции са отклонени по обходен маршрут през Пловдив.

През периода по обиколен маршрут в участъка между София и Карлово ще продължават да се движат двата ускорени бързи влака „Чайка", които пътуват между София и Бургас, два бързи влака също между София и Бургас и два нощни бързи влака между София и Варна.

В участъка между София и Карлово тези влакове пътуват през Пазарджик и Пловдив, вместо по обичайния си маршрут през Копривщица.

По съкратен маршрут ще продължат да се движат два пътнически влака между София и Копривщица и пет пътнически влака между София и Карлово. Влаковете, които заминават от София ще пътуват само до Макоцево, а влаковете от Карлово и Копривщица за София, които до момента се движат по съкратен маршрут до Мирково, от утре ще пътуват само до Пирдоп.

За да осигурят транспортно обслужване на своите клиенти, „Български държавни железници" ЕАД ще запазят движението на допълнителните пет пътнически влака от Макоцево за София. Трите допълнителни пътнически влака от Мирково за Карлово и един допълнителен пътнически влак от Мирково за Копривщица ще пътуват от Пирдоп до Карлово и съответно от Пирдоп до Копривщица.

Железопътният превозвач ще промени организацията за движение на автобусите, с които в момента се превозват пътниците в участъка между Макоцево и Мирково. От 3-ти октомври автобусите ще се движат между Макоцево и Пирдоп, за да могат пътниците от всички гари в участъците на ремонтните дейности да правят връзка с влаковете.

По повод на промените в движението на споменатите по-горе влакове се запазват измененията в разписанията на други три пътнически влака по направленията Карлово - Златица, Карлово - Пловдив и Хисар - Долна Махала.

Във връзка с промените в разписанията на влаковете по част от Подбалканската железопътна линия, „Български държавни железници" ЕАД ще запазят движението на два допълнителни пътнически влака между Тулово и Плачковци, за да осигурят на своите клиенти връзка с железопътните направления към Северна България.