Собствениците на заведения отново се готвят за протести против подготвяното ново затваряне на техните обекти, съобщава БНР.

Емил Коларов от Сдружението на заведенията заяви, че с бранша не са обсъждани нито новите ограничения, нито възможностите за компенсации при евентуално затваряне.

"При всички случаи няма да го приемем толкова мирно, както беше досега и както правихме концерти и т.н. Явно не разбраха, че бяхме доста добронамерени, но това друг път няма да се повтори", закани се той.

Коларов подчерта, че поредното затваряне на заведенията ще остави без работа не само собствениците и персонала, но и свързаните фирми - доставчици, поддръжка и охрана.

Заведенията работят от 1 март на 50% капацитет до 23 ч.

Заведенията работят от 1 март на 50% капацитет до 23 ч.

От 1 март ще бъдат пуснати и организираните събития

По негови думи регионалните рестрикции означават липса на мерки за подкрепа.

"Сега искат да ни затворят локално, както го направиха миналата година - да не затвори министърът на здравеопазването, да затворят местните РЗИ-та, за да не можем ние да не получаваме нищо", обобщи Коларов.

Припомняме, по-рано днес главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че вероятно от понеделник отново ще бъде въведен национален локдаун.

Миналата седмица стана ясно, че Щабът и РЗИ-тата търсят унифициран подход към пандемията.

Заради усложняващата се ситуация с коронавируса преди дни премиерът Бойко Борисов потвърди, че ако се наложи, мерките отново ще бъдат затегнати.

За Кунчев вече е време за национален локдаун

За Кунчев вече е време за национален локдаун

Очаква се от понеделник да се затворят училища, детски градини, молове и фитнеси в цялата страна