Председателят на сдружение "Черноморски изгрев" Емил Милев си припомня с разочарование кръглата маса на 6 февруари, където Министерството на туризма е представило становище по законопроекта за ветрогенераротите. Според риболовното сдружение министър Зарица Динкова не е изразила реални доводи и притеснения относно негативното влияние, което законопроектът би оказал върху туристическия бранш. Те укоряват министъра, че при негативните последици от законопроекта тя не е поела всички необходими мерки това решение да бъде спряно.

Сдружението на производители на продукти от риболов излезе с изявление за позицията си против перките в Черно море. Милев описва силното обществено недоволство през последния месец, като нарича законопроекта "пример на порочна законотворческа практика".

Сдружението благодари за полученото съдействие от страна на Бойко Борисов. Допълнително, те одобряват заявената позиция на ГЕРБ и по-точно на Бойко Борисов за оттеглената подкрепа към законопроекта. Според тях неговото изявление е внесло спокойствие в бранша, тъй като много местни организации, свързани с туризма по Черноморието, бяха изразили своите опасения по изграждането на перките.

По техни думи министерството все още заема "слаба позиция", след като редица инстанции бяха изявили становищата си.

Ресторантьорите обвиниха министър Динкова в безразличие и лобизъм

Ресторантьорите обвиниха министър Динкова в безразличие и лобизъм

Туристическият бранш настоява за нов министър след ротацията