С брадви и резачки граждани се присъединиха към митинга пред Министерски съвет.

Протестиращите развяват плакати: „Бедни, по-бедни, най-бедни... добре дошли в Европа", „Достойно заплащане за достоен труд" и др.

По данни на синдикатите над 12 000 са участниците в днешния протест.  Тази цифра обаче според преки наблюдения е силно преувеличена.
Още в началото силното слънце поизплаши някои и те се разотидоха.

Под мелодията на „Моя страна, моя България" по-рано днес тръгна протестното шествието на синдикатите от площад „Македония" в посока Министерски съвет, където протестиращите ще настояват за среща с министър-председателя Сергей Станишев.

На площада между Министерски съвет, Народното събрание и президентството се събраха трите лъча на протестиращите.

Поздравявам ви, че не се изплашихте да се изправите пред триъгълника на властта, за да изразите позициите си", заяви лидерът на КНСБ Желязко Христов.
Чашата преля. Кризата вече е у нас, подчелта той пред протестиращите и допълни, че кризата навлиза във все по-голяма дълбочина.

Той отправи предупреждение към управляващите: „Който пипа заплати в публичния сектор, ще си ходи от властта".

Желязко Христов е категоричен, че управленската програма на Сергей Станишев не е разбита по сектори.
Лидерът на КНСБ смята, че България има нужда от антикризисна програма. „Ние ще се борим и ще протестираме", каза още синдикалистът.

Христов поиска предизборен дебат върху социалноикономическата политика на страната. „Есента няма да е спокойна, а кризата ще е тежка", предупреди още той.
Според него управляващите трябва да гарантират подкрепа за работните места.

Председателят на синдиката на българските учители Янка Такева предупреди от своя страна, че предстои 80 български училища да бъдат закрити и още много учители ще останат без работа. Такева призова за солидарност.

Любителите на лова и риболова призоваха тройната коалиция да си ходи. „Аз съм изговорил много неща тука и винаги съм призовавал към диалог." Това заяви Васил Яначков от синдикат "Металици" към КНСБ.

Той подчерта, че вместо с диалог правителството е отговорило със забрана за митингите и протестите.
„А демокрация се прави с диалог с трудовите хора и гражданите", подчерта Яначков.

Пет пъти е намаляло животновъдството в България, затова алармира Атанас Кътов, зам.-председател на Съюза на млекопроизводителите. Българското земеделие, българското животновъдство хранят българския народ, посочи той и припомни кървавите протести от януари тази година, подчертавайки, че това е приом на социалистическата партия.

Според Кътов бившата БКП действа с кървави приоми и неин девиз е бил: „С кръв я взехме - с кръв ще я дадем (властта)".

Спешни мерки за ограничаване на последствията от икономическата криза, защита на работните места и доходите ще поискат участниците в протестния митинг в центъра на столицата.

Синдикалистите искат още правителството да гарантира условията на труд. В борбата с кризата да се поставят хората на първо място, като в дългосрочен план от кризата всички да спечелят.

Соня Божикова, началник отдел Приемна в МС, е приела документите на протестиращите и ги е уведомила, че ще ги предаде на премиера.

Синдикатите обаче нямат очаквания за някакъв конкретен резултат.

Протестът официално приключи, като част от протестиращите се отправиха по бул. „Витошка", където е централата на ловно рибарската организация, други се отправиха към Министерство на околната среда и водите.