Пореден провал на протеста срещу ценовия шок в Благоевград. След като вчерашният протест „отпадна" и днес организаторът на гражданския протест срещу високите цени на горивата и храните - Георги Петков, остана сам на площада в града.

Едночасовият протест бе предвиден за 11.30 часа пред сградата на ГУМ в областния град, но нито един представител на отделните браншове не се отзова на молбата му за протестна демонстрация.

Петков събра повече от 200 души в социалната мрежа Фейсбук, готови да „въстанат" срещу поскъпването на продуктите от първа необходимост, само че в действителност остана сам на площада.

Въпреки липсата на протестиращи, Георги Петков прочете своето слово на преминаващите покрай него. Той бе подготвил и специално обръщение към кмета на Благоевград - Костадин Паскалев.

Организаторът на мероприятието заяви, че това е последния път, в който се ангажира с подобна инициатива. Той заяви, че е разочарован от всички, които се оплакват, но нямат смелостта да дойдат и да защитят интересите си.

По думите му ако нещата не се оправят в България, ще замине за чужбина, да търси по-добър живот за семейството.

"Жалко е за всички млади хора, които ще последват примера ми", лаконично заключи протестиращият.