„Булгартабак-Холдинг" организира виртуална Информационна стая за продажбата на "Пловдив-Юрий Гагарин-БТ", става ясно от съобщение на Българската фондова борса днес.

Основната цел за създаването на тази информационна стая е постигането на максимална публичност и прозрачност при процеса на продажба, като препоръката за нейното създаване е дадена от консултантите по преструктурирането на цигарения холдинг - консорциумът Адвокатско дружество "Събев и съдружници" - "Евро-финанс" АД - "Балканска консултантска компания" ООД.

Виртуалната стая ще предоставя на инвеститорите обширна допълнителна информация за дружеството, включително Информационен меморандум, с цел подпомагане решението им за участие при продажбата на пакета акции на борсата.

Информация ще бъде достъпна за инвеститорите в пълен обем от 28 август 2006 год.

Във виртуалната стая инвеститорите ще имат възможност да задават своите въпроси и да получават он-лайн отговори, като въпросите и отговорите ще бъдат общодостъпни.

Предвижда се да бъде предоставено достатъчно време за запознаване с цялата информация, която е от значение за формиране на решение за участие в продажбата.

Инвеститорите ще имат възможност да посетят дружеството и на място.

Припомняме, че в средата на м. септември се очаква да бъде определена датата за стартиране на продажбата на акциите.

"Пловдив - Юрий Гагарин - БТ" АД е единствен производител в България на опаковки, филтърни пръчки, нестандартно оборудване и резервни части за цигарената и тютюневата промишленост, като според стратегията за приватизация на „Булгартабак холдинг", дружеството ще бъде продадено през Българската фондова борса.

Виртуалната информационна стая можете да посетите на интернет адрес:
www.gagarin-dataroom.com