Управителят на „Биомет" е 13-ият „Мистър Икономика".

Инж. Ваньо Алексиев спечели приза в категорията за цялостен принос в развитието на българската икономика в спор с шефа на АЕЦ „Козлодуй" Иван Генов и проф. д. ик.н. Гарабед Минасан от Икономическия институт на БАН.

В другата категория - „За принос в развитието на българската индустрия", статуетката „Рибарят и златната рибка" взима Никола Добрев - председател на Надзорния съвет на „КЦМ" АД- Пловдив.

За втора поредна година пък председателят на УС и изпълнителен директор на „Булстрад" Румен Янчев печели приза в категорията „За принос в развитието на небанковия финансов сектор".

В оспорван "двубой" с депутата Мая Манолова - само с няколко гласа преднина, Специалната награда „За развитие на бизнес средата" бе спечелена от правосъдния министър Миглена Тачева.

И тази година победителите в Националния конкурс "Мистър/Мисис Икономика 2008", организиран от сп. "Икономика" и Асоциацията на индустриалния капитал в България - бяха определени от създадено за целта постоянно експертно жури.
То е формирано от над 280 изявени личности от областта на икономическата наука, бизнеса, финансите, политиката, медиите.

Експертите направиха своя избор чрез попълване на анкетна карта с публично излъчените и оповестени номинации в трите категории на националния конкурс.
Процедурата по получаването и обработването на анкетните карти се извърши от Адвокатското дружество „Доковска, Атанасов и съдружници".

Най-после човек от сектор „Транспорт и логистикса" е отличен, възкликна при получаването на наградата за цялостен принос в развитието на националната икономика управителят на „Биомет" Ваньо Алексие.

Той очерта приноса на сектора през 2008 г. за икономиката на страната. Транспортът и логистиката са свързващо звено в икономиката - дейност, без която не би могла да съществува нито една друга дейност в икономиката, услугите и цялостното развитие на обществото, заяви той.

От друга страна  транспортът и логистиката е функция на икономиката - те зависят от нея.

По думите на Алексиев 2008 г. като цяло е успешна, въпреки че в последните три месеца започна да се усеща отрицателното влияние на световната икономическа криза.

Годината свърши, трябва да мислим за следващата като голямо предизвикателство, добави награденият и посочи, че важното ще е в кризата да се задържи постигнатото и да се оцелее.

Като най-голям успех на „Биомет" Алексиев посочи това, че компанията е успяла да се наложи като лидер в сектора.