Ръководствата на синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" в "Кремиковци" решиха да пристъпят към ефективни стачни действия.

Синдикатите настояват преговорите по поставените от тях искания да започнат на 23 август и да приключат до 5 септември. В противен случай ще продължат процедурата по Закона за уреждане на колективните трудови спорове за провеждането на ефективна стачка.

В писмо до главния изпълнителен директор на "Кремиковци" Вилас Джамнис синдикалните организации настояват за увеличение на работните заплати с 15 процента от 1 октомври и редовното им изплащане, съобщава БНР. 

Синдикатите искат и увеличаване на средствата за храна, изпълнение на ангажиментите за инвестиции от работодателя по плана за жизнеспособност на комбината и подобряване на условията за работа съгласно нормативните изисквания.

От ръководството на "Кремиковци" потвърдиха получаването на писмо от страна на синдикатите, но отрекоха в него да се обявява "стачна готовност" или ефективни стачни действия. В писмото до главния изпълнителен директор се настоявало за провеждане н аразговори.