С 64% е нараснал броят на  всички онлайн плащания към Топлофикация София за октомври спрямо септември, отчитат от Изчислителния център на компанията. Така този тип транзакции вече са над 100 000 месечно. В същото време стойността на безкасовите плащания за октомври се е увеличила с около 12% и надхвърля 4,3 млн. лева.

Една от причините за ръста е съвместната кампания на Топлофикация София и ePay.bg, проведена между 20 и 30 октомври 2012 г., чрез която 66 клиенти получиха обратно парите от сметките си за парно. Според регламента те бяха изтеглени на томболен принцип в рамките на 10-те дни на промоцията сред всички заплатили през платформата текущи и стари задължения към компанията на стойност до 1000 лева. Общата стойност на „нулираните" сметки е 9916,77 лв. Най-високата сметка на късметлия е била на стойност 299 лева.

В днешно време дистанционното плащане на сметките е предпочитано удобство за сериозна част от клиентите. В същото време е един от инструментите да повишим събираемостта на компанията. Добрият резултат от промоцията през октомври ни мотивира да я продължим и през ноември и декември - отново за по 10-дни. Така ще бъдат „нулирани" още сметки на клиенти, платени през онлайн платформата, на обща стойност приблизително 20 000 лева.", обясни Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на Топлофикация София и уточни, че сумата ще бъде покрита от партньорите от еPay.bg.

Регламентът на томболата през месец ноември остава същият. Всеки ден от 20 до 30 ноември 2012 г., на томболен принцип ще бъдат избирани един или повече абонати, които са заплатили текущи и стари задължения през ePay.bg с обща стойност до 1000 лв., „Таванът" за един абонатен номер е точно 1000 лв., като по този начин от томболата са изключени некоректните потребители с големи задължения. Така, в края на втората вълна от кампанията, десетки столичани ще се радват на безплатно парно на обща стойност до 10 000 лв.

"Радваме се, че само за месец съвместната ни инициатива оказа положителен ефект и все повече български потребители се възползват от удобството на онлайн плащането на сметки. В промоцията могат да участват както старите, така и новорегистрираните потребители. Тя е добър повод хората да опитат и да видят, че онлайн плащането не е сложно и в дългосрочен план може да им спести време и усилия", каза Георги Маринов, Изпълнителен директор на ePay.bg.

Схемата за плащане на сметка за парно и включване в томболата е максимално опростена. Клиентът оторизира платформата да заплати съответната сума за парно с регистрираната си банкова карта. След това, ако бъде изтеглен в томболата, получава съобщение, че ePay.bg плаща вместо него задължението му. Сумата му се възстановя веднага като стойността на „безплатната сметка" се превежда по микросметката на клиента в ePay.bg.