"Вдигането на максималния осигурителен доход е правилно и трябва да бъде още по-голямо." Това заяви пред bTV бившият социален министър Ивайло Калфин.

По думите му това е по-справедливо и за работодателите, и за работещите.

Според него работодателите нямат основание да протестират срещу на максималния осигурителен доход на 3000 лева, тъй като въпросът ще мине на тристранен съвет и ще бъде отчетено и тяхното мнение.

Припомняме, че по-рано днес работодателите споделиха  притеснението си от тайни преговори за промени в осигуряването. 

Според тях заявените намерения за промени в пенсионно осигурителната система са приети в условия на преобладаващи популистки нагласи и под синдикален натиск, без необходимата оценка на въздействие, както и без обществени и експертни консултации.

Работодателите притеснени от тайни преговори за промени в осигуряването

Работодателите притеснени от тайни преговори за промени в осигуряването

Настояват за среща с министър-председателя и още двама министри

По отношение на убийството на журналистката Виктория Маринова Калфин коментира, че колкото повече се бави разследването, толкова повече версии ще се появяват.

Бившият социален министър подчерта, че от бързината и убедителността, с която работят разследващите зависи дали случаят ще се превърне в черна точка за България в Европа.

"Това убийство се свързва с две убийства - едно в Малта и едно в Словакия на разследващи журналисти, които бяха извадили нелицеприятни неща за управляващите", смята Калфин.

Все още няма задържани за бруталното убийство в Русе
Обновена

Все още няма задържани за бруталното убийство в Русе

Избледнява версията, че Виктория е жертва на професионалната си дейност

По думите му ако излезе чисто криминално престъпление, тогава няма повод държавата да има черна точка, но ако се окаже, че има политически мотив, тогава наистина ще е много трудно някой да обясни, че в България има свобода на медии", допълни Калфин.

По според него случаят е критичен за държавата.

Бизнесдама изнасилена и убита в Русе

Бизнесдама изнасилена и убита в Русе

Жертвата е административен директор на местна телевизия