Двайсетина служители на летище София се събраха пред президентството на протест срещу концесията на аеропорта. Те носят плакати: "Не на концесията, да на промяната", "Къде отиват парите от летище София?".

Протестиращите са категорични, че ще загубим повече от концесионирането на летището.

Припомняме, че идеята е с парите от концесията да се стабилизира БДЖ.

Според Стефка Станкова притеснително е, че условие за спечелване на търга е кой ще даде най-много пари. Ако летището бъде дадено на концесия, с еднократното плащане държавата ще загуби в рамките на милиард, 1,2 милиарда лева, обясни Станкова.

Протестиращите служители смятат, че летището не е доразвито и виждат много потенциал в него. Най-големият смут на служителите е какво ще се случи с тях след концесията на аеропорта. Защо трябва да се съсипе едно печелившо предприятие за сметка на друго губещо, пита Стефка Станкова.

Работници протестират срещу концесията на летище "София"

Работници протестират срещу концесията на летище "София"

Защо да се съсипе едно печелившо предприятие за сметка на друго, питат хората

Протестиращите обвиняват и ръководството на БДЖ, че е докарало дружеството до това състояние, че се налага друг сектор да го подпомага.

Летище София е печелившо предприятие, което се съсипва умишлено от години и парите потъват в БДЖ, което е едно губещо предприятие, категоричен е Александър Кулчев.Той се обяви за промяната на летище София. Летище София е на България, подчерта Кулчев.

Протестът е пред президентството, защото служителите очакват да има промяна в България.

"Румен Радев не е политически и задкулисен, защото е нов човек и може би вярваме, че той може да промени нещо, както и ново правителство, което ще се състои след два месеца", поясни още Александър Кулчев.

Летището да не отива в ръцете на частник, поиска Ваня Игнатова. Тук сме, за да покажем, че независимо дали служебно правителство или не, по този въпрос има гражданска позиция. Да престанем да съсипваме печелившите предприятия в тази държава, настоя Игнатова.