Неприемливо е да се води социална политика обричаща на разединение и противопоставяща отделни съсловия и професии.
Това заявиха от Синдиката на служителите в затворите в България.

„Споделяме загриженост и безпокойство, че ставаме свидетели на необосновани и недостойни нападки срещу професионални и синдикални организации и сдружения защитаващи интересите на военнослужещите в Българската армия, служителите в МВР и други сектори на сигурността, без да се отчитат, психологичните и морални щети, които се нанасят на хилядите служители, високомерно назидавани при всеки опит да защитят своите права." - се казва в обръщение, разпространено до медиите.

От синдиката приканват към прозрачен и обоснован подход при определяне на доходите, който гарантира спокойствие, а не несигурност и несправедливост".

В документа се казва още, че служителите в затворите са оставени встрани от общественото внимание, като им определя последно място по доходи в сектора.

„Осъзнавайки важността на проблемите в сектор „Сигурност", приканваме към взаимно уважение, към премерена оценка на положението и разумни решения, а не към прилагането на недалновидни и опасни кризисни мерки." - апелират от синдикалната организация.

Синдикатът на служителите в затворите подкрепя протеста на Легия „Раковски" и социалните искания на служителите в Министерството на отбраната.