Недоволни граждани излязоха на протест пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Те недоволстват заради готвеното поскъпване на водата в София.

Пред БиТиВи протестиращите заявиха, че искат законът да се спазва. Адвокат Милена Миланова коментира, че енергийният регулатор базира увеличението не на собствените си изчисления за нормата на възвръщаемост, а на тези от концесионния договор. Те обаче били по-високи.

Протестът се организира в социалните мрежи. В съобщение до News.bg организаторите обръщат внимание, че протестът се провежда преди КЕВР да вземе окончателното решение за София, а след това и за други градове.

Цената на водата в София може да поскъпне с 18%

Цената на водата в София може да поскъпне с 18%

До края на седмицата разбираме цената

Припомняме, че гражданско протестно шествие срещу скока на цената на водата се проведе на 24 февруари, а на 2 март имаше протест под надслов "Корупцията убива! На ход сме гражданите". В резултат на обществения натиск окончателното решение на КЕВР бе отложено два пъти. Очаква се то да бъде взето днес. Решението ще стане ясно след закрито заседание.

Най-вероятно увеличението ще бъде с 18 %. То ще влезе в сила от следващата седмица.

„Не кръв за вода”, скочиха протестиращи софиянци

„Не кръв за вода”, скочиха протестиращи софиянци

Не са съгласни с готвеното поскъпване

По-скъпата вода трябваше да бъде факт от 1 март, но работна група внесе предложения с цел по-малко поскъпване. То обаче така и не успя да се случи.

С 18 % увеличение кубик вода ще стане 2,16 лева. Това прави с 30 стотинки повече.