Спират възнагражденията в надзорните съвети на структури към Столичния общински съвет до октомври, съобщи БНР.

Парите ще бъдат използвани за борба с коронавируса.

Групата на ГЕРБ - СДС в Столичния общински съвет ще предложи и създаване на работна група, която да предложи актуализация в правилниците за работа на надзорните съвети на три организации към Столичния общински съвет.

До октомври тази година се спират възнагражденията на членовете на надзорните съвети в столичната общинска Агенция за приватизация и инвестиции, в Специализирания приватизационен фонд и в Съвета за управление на гаранционния фонд за малки и средни предприятия.

Решението е записано в предложен доклад за избирането на новите членове на надзорните органи на трите организации. Сумата, предвидена за възнагражденията на надзорниците, ще постъпва в специалната сметка на Столична община за борба с коронавируса.

Парите ще бъдат използвани за храна и лекарства за самотно живеещи и възрастни хора, социални дейности, за работа на общинските болници и други належащи нужди.

Столичният общински съвет вече гласува на първото си извънредно онлайн заседание спирането на възнагражденията на съветниците в надзорите за времето на извънредното положение.

Средствата бяха използвани за подкрепа на творци и културни пространства по проект "Солидарност в културата".