За пловдивското летище държавата подготвя концесия и се надява процедурата да стартира до седем месеца. 
Общината заедно с летището ще излъчи експерти за участие в концесионната процедура.

Паралелно ще се търсят и концесионери, които могат да бъдат поканени, тъй като към момента към летището няма заявен концесионен интерес от страна на летищен оператор, обясни кметът Иван Тотев, цитиран от БНР.

При наличие на концесионер, който  оперира и на други летища в света, летище Пловдив ще може да  влезе в мрежа от летища, затова и това условие е добре да залегне в изискванията за концесията.

Днес кметът Тотев е обсъдил с директора на летището Владимир Щърбанов  и кмета на Община Родопи Пламен Спасов плановете за летището.

Има идея за въвеждане на нова маршрутна линия №2 до летище Пловдив. Линията ще бъде съчетана по време с разписанието на полетите, като детайлите ще бъдат уточнени заедно с директора на летището Владимир Щърбанов.

По думите му операторът "Райънеър" е показал устойчив ангажимент към летището с намерение полетите им да бъдат увеличени от 2 на 3 седмично. Предстои подписването на нов договор с нискотарифната авиокомпания, тъй като старият изтича през май. В него ще залегне договарянето на плаващи такси.