При скандала Овчаров-Александров става дума за разпределение на колосални ресурси, които се влияят не от пазарната логика, а от субективния фактор. Това заяви в Плевен д-р Константин Тренчев, лидер на КТ "Подкрепа", помолен да коментира ситуацията, предаде БНР.

Замесени са институции и много отговорни лица, които са в кадър, но има и зад кадър, допълни той. Смятам, че постановката за този скандал не е поръчана специално за изборите за евродепутати, допълни д-р Тренчев.

Тази ситуация е резултат на реформите, които искат да направим от Европейския съюз, да разбием корупцията и престъпността на всички нива, каза още лидерът на КТ "Подкрепа".

Българските порядки трябва да бъдат променени и това ще стане и чрез принуда от Брюксел, е убеден той.

Сега ние сме бедното, сополиво, мръсно дете, прибрано от улицата, неотговарящо на никакви условия, но то няма да бъде оставено да шари навсякъде, както си иска, с балкански нрави, а ще бъде цивилизовано, дори с принуда, поясни аргументите си д-р Тренчев.

Според него тройната коалиция е съставена от несъпоставими участници и вече е изпълнила най-важната си отговорност - да стане страната ни член на Европейския съюз.