UBER България ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по жалбата, частично внесена срещу компанията от таксиметрова компания с цел да се ограничи конкуренцията и правото на избор на гражданите. Това обяви генералният мениджър на Uber България Димитър Радуков.

Алтернативните видове транспорт като споделеното пътуване предлагат повече избор, което е добре за потребителите - конкуренцията винаги допринася за по-ниски цени и по-качествени услуги, посочват от Uber България.

"Националните органи по конкуренцията в Европа, включително в Германия, Франция, Италия, Норвегия, Дания и Финландия, публично подкрепиха полезността на алтернативните форми на транспорт като Uber. Същевременно, съдилищата в други европейски държави, последно в Швейцария, отхвърлиха искове за нелоялна конкуренция на таксиметрови компании", посочват от фирмата.

Десетки хиляди граждани използват UberХ, за да споделят пътуванията си по сигурен, удобен и достъпен начин в София и ние оставаме посветени на стремежа си да им осигурим услугата, която те искат", изтъква Димитър Радуков.