Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров се срещна с президента на ITT Defence Internationl Луис Долив и представители на компанията.

От компанията са изразили готовност за привличане на български компании за реализация на проект за поетапно изграждане на ново поколение комуникационна и информационна система за управление на съединенията на българската армия и видовете войски.

За целта е създаден консорциум между корпорацията, която е водеща и български фирми, между които "Терем" ЕАД, "Битова електротехника" АД, "Електрон консорциум" АД, "Армитех" ООД, "Оптикс" АД, "Технологика" АД". На тях се предвижда да бъде възложено производството на радиостанции, антенни части и компоненти за осъществяване на инженерингова дейност,съобщиха от министерството на икономиката.

Корпорацията ITT ще представи на министерството конкретни предложения, оформени като предварителна офсетна програма, в която освен към изброените български фирми ще бъдат предвидени индиректни офсетни предложения за трансфер на технологии и проекти за управление и поддържане на водния сектор и към фирми, произвеждащи невоенна продукция с високотехнологичен характер.