Нова телевизия е подала заявление до Комисията за защита на конкуренцията за придобиването на Канал 3, както и на музикалните Magic, The Voice и радиата "Веселина", "Витоша", Magic FM, съобщава "Мъни.бг".

Към момента горепосочените медии са собственост на "Бест Съксес Инвестмънт", чрез кипърско дружество на името на Гергана Данова, която ги придобива през 2011 г. от скандинавската медийна група SBS. Данова е била и ръководител на отдел в НоваТВ.

Групата на Нова телевизия бе придобита от Кирил и Георги Домусчиеви преди година и половина за 185 млн. евро.

Чешкият милиардер Петр Келнер също искаше групата, но КЗК отказа, като обясни, че Нова броудкастинг груп АД притежава значителен пазарен дял и между 40% и 50% от рекламния пазар на база стойност. "Значителният брой средства за масова информация, с които ще разполага обединената група, ще ѝ даде съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги", пише КЗК.

Нова Броудкастинг Груп има 7 телевизионни канала и е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достига до около 75% от хората, използващи интернет в България, като наскоро е приключена и сделка, с която увеличава до 100% дела си в "Нетинфо".

Домусчиев купува "Нова телевизия" за 185 милиона евро

Домусчиев купува "Нова телевизия" за 185 милиона евро

КЗК разреши сделката за Нова