Горд съм, че в годините на най-тежката криза в морската индустрия, успяхме да спасим от фалит БМФ. Украинският, румънският и други големи флотове фалираха, а ние ще празнуваме 125-годишнина с една модерна и обновена флотилия.

Това написа в профила си във "Фейсбук" собственикът Кирил Домусчиев. 

Повод за коментара му станаха обвиненията на вицепремиера Валери Симеонов, че компанията му не изпълнява условията в приватизационния договор за "Български морски флот".

МС отпусна 2,4 млн. лева за обжалване решение срещу Агенцията за приватизацията

МС отпусна 2,4 млн. лева за обжалване решение срещу Агенцията за приватизацията

Предложението е на икономическия министър Емил Караниколов

По думите му, от 2360 човека персонал, които трябва да имат през 2018 г., към момента имат 124 работещи. Всичко това не е ли основание за прекратяване на приватизацията, пита той. 

Той настоява също така държавата да обжалва решение на Арбитражен съд, с което се задължава правителството да промени условията в договора и да заплати определена сума.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, чв правителството "Борисов-3" е осигурило 2,4 млн. лева. Те са необходими за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск пред Върховния касационен съд за отмяна на решение от 30 март 2017 г. на Арбитражния съд при БТПП, съобщиха от Министерския съвет.

Предложението е на икономическия министър Емил Караниколов, а финансирането е разпоредено от премиера Бойко Борисов.

То е постановено по заведено от "Кей Джи Маритайм Шипинг" АД дело срещу Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Костваше ни много усилия, нерви и притеснения, но устояхме. Благодарение на всички колеги - администрация, капитани, механици и моряци. С много работа ни очакват бъдещи успехи, пише още Домусчиев.

По думите му, завистниците няма да попречат на Параходството да продължи да се развива.