Пореден протест срещу високите сметки за ток изкара над 1000 варненци на улицата, за да изразят недоволството си и да покажат, че няма да се откажат докато не постигнат целите си, съобщава БГНЕС.

С възгласи "Мафия" , "Българи-юнаци" и Енарго-про-Вън", шествието тръгна по централните варненски булеварди. Организаторите на шествието смятат.

Пред протестиращите се движеше стар Опел с транспарант, на който пише „1 kWh електроенергия = 0,01 % от средната работна заплата". На средата на пътя обаче возилото се повреди, което не накара демонстрантите да го изоставят и няколко от тях го бутаха до края на шествието, съобщи Дарик.

При засилено полицейско присъствие тълпата премина по предварително определен маршрут, който включва бул."Мария Луиза" - бул."Владислав" - ул."Отец Паисий" - бул."Сливница" до достигане на общината.

Както обикновено тълпата достигна до Катедралата и до кордона от жандармеристи, пазещ пътя към Аспаруховия мост. До сблъсъци обаче не се стигна.

В края на проявата водещите шествието заявиха, че утре ще обявят официалните искания на протестиращите. Именно утре се очаква да бъде и кулминация на случващото се през седмицата, като се очаква да се съберат около 30 000 протестиращи.

Протестите продължават и утре.