Системата за електронни етикети, представена днес, е първата в Източна Европа и позволява за един час да бъдат сменени 10 000 етикета, информира Би Ти Ви.

С влизането на сътраната ни в Европейският съюз, изискванията към стоките, които се продават са по-големи. Идеята етикетите да съдържат повече информация, която потребителят да прочете, преди да извърши покупка, започва да се реализира.

С т. нар. промоции на всякакъв вид стоки се налага и постоянно поставяне на нови етикети. Така за една стока може да се окаже, че има три-четири етикета с различна цена, налепени един върху друг. Решение на този проблем предлагат електронните етикети

Предимството на тази технология е, че във всеки един момент има пълно съответствие между цените, които са показани на щандовете и цените, които са на касовото работно място. Тоест няма как на етикета да пише една цена, а на касата клиентът да плати друга.

На тавана на магазина има предавател и при промяна на цените, етикетите автоматично сменят цената си в съответствие с тази, зададена от касата.