6 акта са съставили инспектори към Областната дирекция по безопасност на храните в София при проверка на пазар за пресни плодове и зеленчуци в столичния квартал „Дружба”.

От извършени проверки, са съставени 6 акта, 5 от тях за непълна информация при етикетировката на продуктите и един за невалидна здравна книжка.
Санкциите на актовете за нарушения по етикетировката са в размер от 500 до 1000 лева, а за невалидната здравна книжка в законодателството е предвидена глоба от 500 лева.

Инспекцията е извършена от инспектори на Областната дирекция по безопасност на храните и служители на 8 Районно управление на полиция (РУП) - Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР).

От началото на седмицата Българска агенция по безопасност на храните стартира масови проверки на пазари, тържища, складове за търговия на едро, търговски вериги и места за продажба на пресни плодове и зеленчуци на територията на цялата страна. Инспекторите следят за произхода на продуктите, правилното етикетиране, съответствие на произхода на предлаганите стоки посочен в документите с този на етикетите им, проверяват се съпроводителните документи и съответствие на стоката с действащото законодателство.