От Юбер информирали Европейската комисия за решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Според тях, то нарушава законите на ЕС, съобщиха от Uber.

"В момента разглеждаме изявлението на КЗК относно услугата ни UberX. Важно е да се подчертае, че Върховният административен съд тепърва трябва да се произнесе по същество по нашата жалба срещу решението на КЗК", гласи изявление до медиите.

Припомняме, в понеделник от Върховния административен съд потвърдиха незабавното изпълнение на решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което се постановява прекратяване на установената нелоялна конкуренция от страна на Юбер Б.В. и Разиер Опърейшънс Б.В.

"Десетки хиляди хора вече избраха Uber като безопасен, надежден и достъпен начин за придвижване из града. Ползите от услугата ни за споделени пътувания наскоро бяха потвърдени и от проучване на Асоциация „Активни потребители". Резултатите са поредното доказателство, че Uber е по-добрата алтернатива по цена и което е по-важно - по качество", твърдят от компанията.

От там уверяват в предимствата на своята услуга. "Редица антимонополни органи в Европа, включително във Франция, Германия, Италия, Норвегия, Дания и Финландия, призоваха за реформи на остарелите транспортни регулации, които не са в интерес на потребителите", убеждават от компанията.