1100 ученици искат да положат трети държавен зрелостен изпит, който е по желание. Изпитите се провеждат от днес до 31 май 2021 г.

Днес на изпит по английски език са заявили, че ще се яват 376 зрелостници, 123 - по физика и астрономия, а 12 - по руски език.

Утре ще се проведе матурата по биология и здравно образование, за която са подали заявление 106 зрелостници. Също утре са изпитите по философия и по география и икономика, към които имат интерес 41 зрелостници.

277 са желаещите да се явят на трета матура по математика, която ще е на 28 май. В същия ден е изпитът по немски, испански, италиански и френски език, за който са подали заявления общо 39 зрелостници.

Маратонът на матурите ще завърши на 31 май, когато е изпитът по история и цивилизация, за който има 41 желаещи, както и по химия и опазване на околната среда - с 54 подали заявление.

Припомняме, близо 50 000 зрелостницити се явиха на първата задължителна матура по български език и литература, която се проведе на 19 май, а два дена по-късно и на втората матура, която е по предмет по избор.

И на втората матура хванаха трима преписвачи

И на втората матура хванаха трима преписвачи

Публикуваха правилните отговори от изпита