200 хиляди лева е отделила община Царево за ремонт и освежаване на детските заведения от началото на годината досега. Това съобщи на среща с родители и учители кметът Петко Арнаудов.

Сега в кризата задължително трябва да обърнем внимание на младите хора и децата и от големите инфраструктурни проекти да слезем при хората, коментира той.
С гордост мога да кажа, че откакто съм кмет, за два мандата сме вложили 1 млн. лв. общински пари в училищата и детските заведения в общината, добави той, цитиран от burgasInfo.com.

Радостното е, че в общината броят на децата започва да се увеличава и за в бъдеще ще се мисли за разширение на градината, каза кметът и насърчи майките да раждат повече, допълни той.

Община Царево е единствената, която все още не е увеличила таксите за детските градини.

Много малко от родителите плащат пълната месечна такса от 20 лв., а семействата с второ, трето и повече деца са освободени от нея. В действителност издръжката на едно дете струва на общинатанад 200 лв.

През последните години раждаемостта в общината непрекъснато нараства . Към 6 октомври новородените в Царево са 54, а за цялата община - 82, докато общият брой на новородените за 2008 г. е 89.