Всички преподаватели от първи до 7 клас ще получат електронните учебници на издателство "Просвета" по съответния предмет и клас, без значение с кое издателство е работил досега. По този начин подарените електронни учебници от най-ново поколение ще достигнат до 2500 училища, съобщи директорът на издателството Никола Кицевски пред БНР.

По думите му у нас не съществува нормативна уредба за този вид учебни помагала, но те са напълно законни, защото са с идентично съдържание на печатните издания.

Учебниците съдържат много различни интелектуални ресурси, интерактивни задачи, въпроси, които просто надграждат съдържанието на сега съществуващите учебници, смята Кицевски.

Създадена е и нова система за предучилищна възраст, която се казва АБВ. Целта й е в процеса на образователната игра децата да могат да се запознаят с необходимия материал и всяко дете да се подготви за училище, заяви главният редактор на издателството Кина Андреева.

Издателството започва и национална инициатива за издирване на серия малко известни портрети на български възрожденски дейци, чийто имена носят десетки, а в някои случаи и стотици училища.