Мечтаем за нова българска космическа програма и за космоса. Мечтаем за промяна на образованието, за да може всяко дете да се чувства във всеки учебен час - вдъхновено, мотивирано и откривател на нови неща. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на участието си в Четвъртото издание на фестивала "Ало, Космос! Говори България!". Фестивалът се проведе в зала "Джон Атанасов" на София Тех Парк.

Той обясни, че една нация е толкова голяма, колкото са големи мечтите ѝ - мечти за икономически просперитет, мечти за технологично съвършенство, мечти за социално благополучие, мечти за добро образование ориентирано към живота на децата. Всички можем да постигнем мечтите си, каза проф. Галин Цоков.

Според него учениците могат да бъдат добри лекари, добри инженери или добри астронавти, но само трябва да запазят мечтите в себе си, а техните родители и учители да им помогнат да се сбъднат.

Служебният министър на туризма Евтим Милошев пък заяви, че по време на фестивала присъстват бъдещите български астронавти. "Ние сме готови да посрещнем и българските извънземни туристи в България", пошегува се Милошев и заяви, че космосът започва от Земята. Той призова младите ученици да вярват в мечтите си и да са сигурни в успеха си.

Десислава Тальокова от Фондация "Америка за България" заяви, че фестивалът "Ало, Космос" се провежда за четвърта поредна година и подготвя децата за модерните професии на бъдещето, които могат да им бъдат предложени за в бъдеще.

С гордост Главчев връчи националния флаг на олимпийските ни отбори по природни науки

С гордост Главчев връчи националния флаг на олимпийските ни отбори по природни науки

С гордост Главчев връчи националния флаг на олимпийските ни отбори по природни науки