Европейската комисия е опровергала твърденията на социалистите за спрени еврофондове за наука. Това става ясно от постове във фейсбук на премиера в оставка Бойко Борисов и министърa на образованието и науката в оставка Меглена Кунева.

В социалната мрежа Борисов заявява: "Европейската комисия за пореден път опроверга г-жа Лъжа". По думите му изказванията, че еврофондовете ще бъдат спрени заради ГЕРБ са поредната порция манипулации и лъжи. Той подчертава, че ГЕРБ два пъти вече пуска спрените по времето на управлението на БСП евросредства.

Отново сме изправени пред спиране на еврофондовете, предупреди БСП
Обновена

Отново сме изправени пред спиране на еврофондовете, предупреди БСП

Правителството на Борисов натоварило няколко поколения българи с дълг

Припомняме, че в петък и събота от БСП алармираха, че просветната програма е пред провал и губим 350 млн. лв. 

От своя страна Меглена Кунева припомня, че още вчера на Националния съвет на партията й са заявили, че БСП се опитва през манипулации да саботира всички реформи на министрите от Реформаторския блок и най-вече на МОН.

Кунева изтъква, че еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу е опровергала твърденията на социалистите от петък за спрени еврофондове.

Меглена Кунева подчертава още, че по време на срещите й в петък в Еврокомисията е станало пределно ясно, че Брюксел подкрепя усилията на правителството и че вървим добре.

Кунева изразява надеждата си служебният кабинет да запази темпото и решителността си, а не да се поддаде на евтините предизборни провокации.