Условна присъда получи майката, която нападна учителка в Разград. Жената, посегнала на учител, твърди, че се срамува от постъпката си.

"Мога да се извиня на учителката заради това, че избухнах, изпаднала във временен афект. Срамувам се от това, което е станало". Това коментира в коридорите на съда в Разград майката, която преди две седмици удари учителката на сина си след скандал за хилка за тенис, предаде Дарик.

3 години затвор може да получи майката побойничка от Разград

3 години затвор може да получи майката побойничка от Разград

Местят сина й в друго училище

Шехризаде Хасанова получи условна присъда и обществено порицание след като сключи споразумение с прокуратурата. Съдебното решение ще бъде прочетено по общинското радио в Разград.

Пострадалата учителка ще има възможност да предяви граждански иск за нанесените щети След влизане в сила на съдебното решение.

Майка наби учителка, прибрала скъпата хилка на сина й

Майка наби учителка, прибрала скъпата хилка на сина й

Ученикът пък опитвал да уцели преподавателката с топка

Една година лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години е наказанието на 47-годишната Шехризаде Хасанова от Разград. Престъпленията, заради които тя застана пред Районен съд-Разград, са две.

Майката е обвинена за нанасяне на лека телесна повреда на учителката по български език и литература на сина си. Пострадало е дясното ухо на учителката Румяна Мартинова, намален е слухът на жената с 21,25 децибела, установила медицинска експертиза.

Второто престъпление е едро хулиганство - викове, крясъци и оскърбително поведение спрямо педагожката.

Инцидентът станал на 15 март в коридора на ОУ "Никола Икономов", след като учителката близо месец задържала хилката за тенис на петокласника, след като тъй я целил с нея в класната стая.

В съда Хасанова се показа смирена. Тя призна вината си и съдът одобри споразумение между държавното обвинение и защитата на подсъдимата. Неин адвокат бе бившият шеф на РПУ-Разград Ненко Гигов.

Пред съдебната зала Хасанова изрази желание и да се извини, разказа, че синът й първоначално също бил травмиран, но вече е по-спокоен.

Непосредствено след инцидента директорът на училището настояваше детето да бъде преместено в друго училище, след намесата на началника на РИО на МОН Атанас Дончев обаче това не се случи.

Съдебното решение подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Разград.