Синът на майката побойничка от Разград ще бъде преместен в друго училище. Това обаче ще стане само при условие, че родителите му се съгласят, съобщи началникът на Инспектората по образованието в Разград Атанас Дончев, цитиран от БНТ.

Докладната записка с това искане е подадена от директорката на школото Виктория Георгиева.

Припомняме, че майката на петокласника обиждала и удряла учителката, тъй като била прибрала скъпата му хилка за тенис и топка. Преди това обаче ученикът опитвал да уцели преподавателката с тях.

Шефът на регионалния инспекторат очаква до два дни да се срещне с родителите. На срещата той трябва да получи съгласието им за момчето да бъде намерено най-доброто решение. Атанас Дончев смята, че в случая детето е просто потърпевш.

От своя страна районният прокурор Любомир Георгиев обяви, че 3 години затвор грозят майката Шехризаде Хасанова за нанасяне на лека телесна повреда на учител при изпълнение на служебните му задължения.

До две седмици трябвало да приключи бързото производство. След това прокурорът имал 3-дневен срок, в който да реши делото. Т.е. разследването трябвало да се приключи в максимум 17 дни. Прокурорът трябвало да се произнесе като реши делото по същество – или да го внесе в съда с обвинителен акт, или да го прекрати. Делото може да бъде прекратено ако обвинението не бъде доказано или деянието не е престъпление от общ характер.