Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова получи 26 компютърни конфигурации от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

От своя страна социалното министрество ще разпредели компютрите между 26-те Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в страната.

МТСП и МДААР започват съвместна иницатива за насърчаване на наемането на работа в държавната администрация на хора с намалена работоспособност.
Работна група, съставена от представители на двете министерства ще направи предложения за включване на допълнителни разпоредби в тази насока в Закона за държавния служител и в др. нормативни актове.

"Държавата трябва да даде пример как се интегрират хората с увреждания. Надяваме се на активност и от страна на общините. Търсим възможности тези хора да бъдат интегрирани", заяви министър Масларова на брифинг днес в министреството. 

Министър Масларова съобщи, че МТСП разработва Проект за социално включване, който да бъде финансиран със заем от Световна банка в размер на 40 млн. евро. Една съществена част от инвестициите ще бъде насочена към подобряване на инфраструктурата за грижи за деца.

Проектът е насочен към разширяване на обхвата на услугите, свързани с грижи за децата от семейства с ниски доходи и за децата с увреждания на възраст до 7 години.