Държавата дава 4440 британски лири за настаняване в общежитие на Марсело Илиев, който се обучава в CATS College Cambridge. Парите ще бъдат изплатени от бюджета на просветното министерство след одобрението на правителството, съобщават от Министерския съвет.

Марсело Илиев е момче от циганската махала "Огоста" в Монтана, което е прието да се обучава в колежа. През 2015 г. той е издържал приемния изпит в условията на голяма конкуренция. Кандидатствал, след като случайно попаднал на обява за прием в интернет. Имало предварителен тест, който момчето попълнило и изпратило на адреса. Най-неочаквано получил имейл, че е допуснат до изпит за влизане в колежа. Имал само три дни за подготовка, но заминал, явил се, и победил, сподели преди време Марсело Илиев.

От "Дондуков 1" припомнят, че досега с решения на Министерския съвет от миналата и тази година са били одобрени плащания в размер на 12 650 британски лири като частични вноски за общежитие на момчето. Парите, които са необходими за плащане на таксите и настаняването в двугодишния срок на обучение, са непосилни за неговото семейство. Това е причината Камарата на строителите в България да поеме таксата за обучение на Марсело Илиев, а МОН - заплащането на разходите за общежитие.