Агенцията за социално подпомагане спори за неустойки с фирмата "Ърбан елексир", която неуспешно опита да доставя закуски в София, Пловдив и Пазарджик, съобщава plovdiv24.com.

Договорът с фирмата е развален на 21 септември, няколко дни след началото на учебната година заради некачествени доставки.

Млякото за учениците се предлага в нехигиенични кофи, а в някои училища децата пият от пластмасови чаши, които не са за еднократна употреба, посочи в парламента вчера социалният министър Емилия Масларова.

По думите й през втория срок ще има конкурс по Закона за обществените поръчки за нов доставчик за София за закуски и чаша мляко.

Татяна Калканова на свой ред обяви, че депутатите ще променят процедурата, така че да се избегнат централизираните доставки и доставките на некачествена храна.

Припомняме, в парламента министър Емилия Масларова заяви още, че ще настоява да бъде дадено право на инспектората към Агенцията за социално подпомагане не само да проверява как се доставят закуските в училищата, но и да налага санкции при установени нарушения.