Директорът на 51 СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров е подал оставка като съветник в Министерството на образованието и науката (МОН). Това е станало след разговор с просветната министърка в оставка Меглена Кунева. Оставката на Александров е приета, съобщават от МОН.

Припомняме, че Софийската районна прокуратура започна проверка във връзка с публикации в медиите и социалните мрежи, че голи снимки на Александров са се появили на сайта на училището. Държавното обвинение ще проверява дали снимките са автентични и кой ги е разпространил. На база на проверката прокуратурата ще прецени дали има основания за повдигане на обвинения и какви да бъдат те.

Прокуратурата проверява автентични ли са голи снимки на училищен директор

Прокуратурата проверява автентични ли са голи снимки на училищен директор

Публикувани на сайта на 51-во СОУ "Елисавета Багряна" в София

В мотивите за оттеглянето си Александров пише, че вярва в прокуратурата и очаква след проверката името му да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения.

От своя страна Меглена Кунева е възложила на началника на Регионалното управление по образованието София - град Ваня Кастрева да направи проверка за изясняване на случая. От МОН уточняват, че съгласно закона работодатели на директорите на общински училища са началниците на регионалните управления.

Кастрева е поискала писмени обяснения, за да се установят фактите около случая.

Докато проверката приключи, Асен Александров е в отпуск като училищен директор.