За втора поредна година в УНСС се откри форумът за кариерно развитие. В рамките на няколко дни студентите ще имат възможността да се срещнат във фоайето на университета с представители на над 15 от най-големите фирми у нас, сред които ДСК, ДЗИ, ОББ, „Виваком", IBM, Нестле и HP.

Фирмите ще предлагат на възпитаниците на УНСС работни и стажантски места, стига да имат завършен втори курс средно специално образование в съответната сфера.

Представителите на бизнеса коментираха за news.bg, че най-търсените специалности сред работодателите са за икономисти, юристи, инженери, програмисти и математици.

Дните на кариерното развитие бяха открити от ректорското ръководство на ВУЗ-а, като проф. д-р на икономическите науки Стати Статиев приветства представителите на бизнеса и им пожела да намерят в поверения му университет бъдещи експерти.

„Ние в УНСС не говорим, а действаме и днешният форум е доказателство за това", похвали се той. Статиев определи дните на кариерното развитие като чудесна възможност за университета не само да обучава, но и да насочва студентите към трудова заетост. „Ректорът не пропусна да се похвали, че според последните статистки 97% от завършилите възпитаници на УНСС се реализират успешно в специалността си. Дипломата тук е гарант за успех", обяви той.

На откриването присъстваше и изпълненият директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, която не пропусна да отбележи, че и тази година от там предлагат близо 10 000 стажантски и работни места за студенти с продължителност от 6,9 и 12 месеца.