Сигнал за "рашковщината" и милиционерщината срещу активисти на ДПС е бил допуснат за разглеждане в Комисията по петициите в Европейския парламент.

Това съобщи на брифинг в кулоарите на Народното събрание председателят на Движението Мустафа Карадайъ.

"Петицията, осъждаща рашковщината по време на изборите, е допусната за разглеждане в Комисията по петициите в Европейския парламент. Добре знаете, че получихме покъртителна оценка за полицейщината по време на изборите в доклада на OSCE (Международната мисия за наблюдение на избори)", каза той.

Рашков доволен, че няма депутати от ДПС да му задават въпроси

Рашков доволен, че няма депутати от ДПС да му задават въпроси

Останалите министри в оставка не дойдоха на контрол в НС

Основната тема на брифинга на ДПС бе обаче друга - от партията са подали сигнал до Еврокомисията и Европарламента за доклад, посветен на качеството на медийната среда в България, в чието изготвяне е участвала и Галя Прокопиева - съпруга на Иво Прокопиев.

"За пореден път обществото става свидетел на груба манипулация от страна на олигархичния кръг "Капитал" на Иво Прокопиев, този път - маскиран като доклад на неправителствена организация, Международен институт за пресата. Докладът представя медийната среда в България тенденциозно и изкривено, изцяло в интерес на олигархичния и медиен кръг "Капитал". В този доклад над 53 пъти се споменава името на народния представител от ДПС г-н Пеевски, въпреки че същият отдавна не притежава медии, както и Движението за права и свободи неколкократно се споменава в доклада, разбира се, изцяло в негативен аспект, нямащ нищо общо с реалността. Същевременно в доклада е пропуснато да се разгледа влиянието върху медиите у нас на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, както и създадения от кръга "Капитал" в последното десетилетие порочен модел на медийни обвързаности", заяви Карадайъ.

Държавата е на ръба на пропастта, предупреждава ДПС

Държавата е на ръба на пропастта, предупреждава ДПС

Партията иска незабавно разпускане на парламента

ДПС не остават бездейни в отговор на въпросния доклад, излязъл впрочем още преди няколко месеца. "Ние си позволихме да изразим наши становища по отношение на този доклад и го адресирахме до вицепрезидента на ЕК, до комисаря по правосъдие, до председателя на Комисията по граждански права, правосъдие и вътрешен ред в ЕП, както и до председателя на Комисията по върховенство на правото, демокрацията и основните права и свободи. Нашите евродепутати поставиха този въпрос и пред Европейската комисия", добави партийният лидер.