Държавата е на ръба на пропастта. Това заяви в декларация от името на ПГ на ДПС лидерът Мустафа Карадайъ в НС. В разгара на световна енергийна криза, когато доставките на горива за Европа са блокирани, а Брюксел зове да пестим 15% от газа, България остана без най-важния си регулатор - Комисията за енергийно и водно регулиране, подчерта той.

По думите му цялата власт на "Промяната" и КЕВР е зачената в грях и лъжа. Председателят й е избран в нарушение на Конституцията, така както прегазвайки Основния закон на страната, Кирил Петков влезе в Министерски съвет, за да употреби властта в интерес на себе си и приятелския си кръг, изтъкна Карадайъ.

Днес, година след като Кирил Петков и Асен Василев бяха имплантирани във властта от задкулисието, клетвопрестъпничеството стана патриотизъм, лъжата - норма,закон, смята той. По мнението му нарушаването на Конституцията вече е героизъм. Незаконните решения станаха основен закон, смята още лидерът на ДПС. КЕВР е нелегитимна, но определя шоковото поскъпване на ток, газ и вода, допълни той.

Според ДПС всяко решение на кабинета се отменя еднолично от Кирил Петков или Асен Василев в мига, щом застраши битието им. Вие направихте България не по-богата, както обещахте, а я загробихте с милиарди дългове и неустойки, които ще плащат и следващите поколения, обърна се Карадайъ към управляващите.Енергетиката е в колапс, бизнесът в ступор, хората в ужас, как ще вържат двата края, притесняват се в ДПС.

България вече е в тежка политическа криза, смята Мустафа Карадайъ.По думите му има министри, но няма власт. Всеки член на кабинета спасява собствената си кожа, правителството не работи за хората, убеден е той.

Преговорите за кабинет изкуствено се протакат, не за да се определят приоритети, а да се приемат нови репресивни органи преди изборите. За всички е ясно каква ще бъде новата роля на Бойко Рашков в КПКОНПИ и чия бухалка ще бъде там, естествено пак в нарушение на Конституцията и законите на страната, защото това беше условието да се водят преговори за съставяне на правителство с третия мандат, смята лидерът на ДПС.

Партията иска незабавно разпускане на парламента. Карадайъ призова държавния глава да насрочи незабавно предсрочните избори.

ДПС за усвояването на мандата: Болшевишки прийом, властта се държи до кръв

ДПС за усвояването на мандата: Болшевишки прийом, властта се държи до кръв

Това управление е дори по-лошо от управлението на Жан Виденов