Утрешният 9 януари е неучебен ден за редица училища в цялата страна. Това съобщиха от Министерство на образованието и науката (МОН), след като получиха допълнителна информация за удължаване на неучебните дни в училищата. Заради грипна епидемия и усложнена зимна обстановка в страната кметове удължават ваканцията.

Кметът на Столична община обяви за неучебни дни 9 и 10 януари. Решението е взето след съгласуване с началника на Регионалното управление по образованието във връзка с прогнозата за метеорологични явления за оранжев код и данните за ниски температури в класните стаи на училища в София град.

В община Благоевград заради епидемична обстановка са преустановени учебните занятия от 9 до 11 януари.

Учениците в област Монтана няма да влязат в клас до 11 януари. Причината отново е епидемичната обстановка.

Заради обявената в област Ямбол грипна епидемия учебните заведения от всички общини преустановяват дейността си за 3 дни, считано от 9 януари.

9 и 10 януари са неучебни за област Перник и за община Пордим в Плевенска област. Заради усложнената зимна обстановка 9 и 10 януари са обявени за неучебни дни и в общините Плевен и Гулянци.

Все пак удължиха ваканцията на учениците в София

Все пак удължиха ваканцията на учениците в София

Децата ще са на чиновете чак четвъртък

За община Симеоновград неучебен ден е 9 януари. За общини Свиленград и Минерални бани неучебни са 09 и 10 януари.

В общините Ивайловград, Димитровград, Хасково, Стамболово, Тополовград, Любимец, Маджарово, Харманли неучебни са 9, 10 и 11.

Със заповед на кмета на община Тервел, 9 и 10 януари са обявени за неучебни за всички училища на територията на общината. Със заповед на кмета на община Добрич се обявяват за неучебни дните от 9 до 11 януари за всички училища на територията на общината.

Заради влошената метеорологична обстановка няма да учат и на територията на община Шабла.

Дните от 9 до 11 януари са обявени за неучебни от кметовете на общини Силистра, Дулово, Главиница, Алфатар, Ситово и Кайнарджа в област Силистра.

В община Тутракан директорите на 4-те училища ги обявяват за неучебни. Всички директори на учебни заведения са уведомени от отделите "Образование" в общините.

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция - Кюстендил е обявена грипна епидемия, считано от 5 до 10 януари включително. За периода са прекратени учебните занятия в училищата на територията на област Кюстендил. Учениците ще влязат отново в класните стаи на 11 януари.

9 януари е обявен за неучебен ден за всички училища от общини Дългопол, Суворово, Варна, Аврен, Вълчи дол, Провадия, Белослав Долни чифлик в област Добрич. Причината са лоши метеорологични условия и усложнена пътна обстановка.

На територията на област Пазарджик учебният процес е преустановен от 9 до 11 януари включително.

Със заповеди на кметовете на общини Борован, Враца, Криводол, Мездра, Роман и Хайредин в област Враца е преустановен учебният процес на учениците от 9 до 10 януари.

Кметове на общини във Велико Търновска област също са обявили неучебни дни. За учениците от общините Велико Търново, Полски Тръмбеш, Павликени и Елена - това са дните 9 и 10 януари. За учениците от общините Стражица и Златарица това са дните 9, 10 и 11 януари. В Сухиндол неучебен е само 9 януари.

9, 10 и 11 януари са обявени за неучебни за областите Русе и Ловеч.

Със заповеди на кметове на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица в област Сливен 9 януари е обявен за неучебен ден. Кметът на Котел е обявил и 10 януари за неучебен.

В Габровска област кметовете на Габрово, Дряново, Трявна и Севлиево са обявили 9, 10 и 11 януари за неучебни.

Със заповед на кметовете на общините на Кърджали, Ардино и Джебел в Кърджалийска област за неучебни дни са обявени 9 и 10 януари. Кметът на община Кирково е обявил за неучебен и 11 януари.

В област Смолян само две училища - СУ "Христо Ботев"- с. Баните и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Момчиловци утре няма да провеждат учебен процес. Причина за това е невъзможността да бъдат извозени пътуващите ученици от съставните селища.

В община Смолян учениците ще са във ваканция до 11 януари. В Златоград и Неделино само утре няма да се учи.

В област Разград понеделник и вторник ще са неучебни в общините Разград, Лозница, Цар Калоян, Самуил и Завет. В община Исперих ще почиват и в сряда, а в Кубрат - само утре.

В област Бургас 9, 10 и 11 януари са обявени за неучебни дни.

9 януари е обявен за неучебен в ОУ "Христо Ботев" - Ръжево Конаре, община Калояново в Пловдивска област.

Заради снегонавявания на пътната мрежа в община Съединение за неучебни са обявени 9, 10 и 11 януари. Тези дни ще са неучебни и за общините Пловдив и Първомай.

Община Видин е обявила понеделник за неучебен ден за училищата от общината.

Неучебни дни в общините Омуртаг и Опака в област Търговище са обявени 9, 10 и 11 януари Учебните занятия ще бъдат възстановени на 12 януари.