Ученик е изключен от благоевградска гимназия след конфликт с учител. От семейството на младежа се заканват да съдят училището, съобщи bTV.

Подрастващият бил изключен с решение на педагогическия съвет. Версиите на преподавателя и момчето се разминаха, тъй като всеки твърди, че другия го е ударил.

Бащата на Георги първоначално уверява, че сина му е безупречен ученик, а след това признава, че младежът има неизвинени отсъствия и това не е първото му провинение.

По думите на директора момчето е наказано не заради случилото се между него и учителя му, а заради грубо поведение и обиди.

Адвокатът на семейството допълни, че процедурата с инцидента е според него в обратен ред. Първо имаше наложена санкция на педагогическия съвет. След това, когато нещата станаха медийно достояние и се разбра, че ще има проверка, той е бил изключен, обясни адвокат Баров.

Учителите от математическата гимназия подкрепиха колегите си и добавиха, че в историята на изключеното момче е имало много разминавания. Много от учениците също не вярват преподавателят им да е склонен да посегне на ученик.