В сайта на МОН вече е качено актуалното класиране след седми клас. То е достъпно на адрес: https://priem.mon.bg/.

По-рано днес грешка в системата наложи свалянето на класирането и се очакваше до края на деня актуалните данни да бъдат качени. 

Техническа е грешката, която е допусната при част от класирането на ученици след седми клас и касае само Технологичното училище "Електронни системи" - ТУЕС, Софийската професионална гимназия "Джон Атанасов", Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия, както и една паралелка в НПМГ, където вместо да бъде удвоена оценката от олимпиадата по физика, тя е взета един път.

Грешката засяга само София.

До края на деня оправят класирането на седмокласниците

До края на деня оправят класирането на седмокласниците

От МОН призоваха да не се говори за излъгани ученици, а за правилно записани

Това обяви началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) София-град Ваня Кастрева на извънреден брифинг, след като МОН изтегли обявеното по-рано класиране на учениците.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова допълни, че няма информация от други родители и от други градове за подобни проблеми. Тя заяви, че ще бъде направена допълнителна проверка и съответно ще има последствия и наказания, ако има човешка грешка.

"Ще има класирани ученици, спрямо техните заявени желания. До днес трябва да бъде обявено класирането и от утре ще могат да се записват учениците", каза зам.-министърът на образованието. Тя призова да не се говори за излъгани ученици, а за правилно записани деца.