Министерският съвет прие новата Наредба за приобщаващо образование. Съгласно Закона за предучилищното и училищното образование новата наредба определя държавния образователен стандарт за приобщаващо образование.

Акцентът в новата наредба е поставен върху директната работа с деца и ученици и по-малко административни задължения на екипите за подкрепа на личностното развитие. С наредбата също така се увеличават възможностите за допълнително обучение по учебен предмет и за консултации на децата и учениците, като се набляга върху предоставянето на допълнителна подкрепа на децата и учениците с изявени дарби, както и върху грижата за здравето им.

С новата наредба също се регламентира ясна процедура за насочване на ученици със специални образователни потребности след VII и X клас за продължаване на образованието в профили и в специалности от професии.

Определя се и ролята на родителите като партньор на детската градина и училището в осигуряването на приобщаващото образование.

Наредбата определя центровете за специална образователна подкрепа като подкрепяща образователна институция за децата и учениците със специални образователни потребности, които не могат напълно да бъдат обхванати в образователния процес в детските градини и училищата.