От медиите министър Тодор Танев разбрал, че премиерът му иска оставката. Самият Танев обаче не е изненадан.

Танев обясни в интервю по телефона за БиТиВи, че имал 3 идеи към Борисов, но не го е виждал от месеци освен на правителственото заседание.

По думите на Танев, той е имал намерение да поиска лично Борисов да оглави битката срещу насилието и наркотиците в училището. Освен това искал да му представи идеи как бизнесът да помогне на професионалните колежи.

Министърът на образованието смята, че има режисура за неговото сваляне и то не с един режисьор.

Оценка за себе си Тодор Танев даде, каза заяви, че се счита за отличник с 5 законопроекта.

"Все още не съм си депозирал оставката. А това няма как да стане, ако лично не се срещна с премиера Бойко Борисов и той лично не ми я поиска", заяви пред Нова телевизия образователният министър Тодор Танев преди срещата с Реформаторския блок, където трябва да бъде решено кой ще го наследи на поста в Министерството на образованието и науката.

 Министър Танев бе категоричен, че срещу МОН има атака.

На въпрос кой ще бъде негов наследник, той не успя да назове конкретни имена, но според него ще бъде човек от управляващите партии. Проф. Танев не отрече възможността негова наследник да стане спряганият за поста Димитър Танев, който беше главен секретар в МОН по време на Тройната коалиция.

Запитан дали зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева действително е била в Лондон на разноски на Фондация "Америка за България", той потвърди, че "има такова нещо, но все още не съм получил доклад по темата". По думите му Ваня Кастрева е била в Лондон, за да обсъди въпроси, свързани с IT технологиите в училищата.