От 30 март Bulgaria ON AIR започна да излъчва видео уроци за учениците от 1-ви до 7-ми клас - "Учи с учител" на "Просвета".

Всеки делничен ден от 13:15 часа, в рамките на 1 час, ефирът на телевизията се превръща в своеобразна класна стая, където учениците могат да продължат с учебните си часове в различните дисциплини.

В понеделник и вторник се излъчват занятията за седмокласниците, на които предстоят кандидат-гимназиални изпити и външно оценяване, а в сряда - телевизионните уроци за учениците от 4-ти клас, на които също предстоят важни изпити в края на учебната година. Четвъртъците са посветени на 1-ви, 2-ри и 3-ти клас, а уроците за 5-и и 6-и клас са заложени в петъчната програма на телевизията.

Излъчванията им се редуват, а дисциплините, които покриват образователните клипове, са Български език, Математика, Човекът и обществото, Човекът и природата, История и цивилизации, География и икономика, Литература.

Освен в ефира, за улеснение на децата, родителите им и учителите, уроците ще бъдат качени и онлайн на сайта на телевизията Bgonair.bg.

Специално място за образованието телевизията дава и чрез друг сегмент от програмата си - с предаването "Фокус: Образование", където се поставя акцент върху успешните образователни практики в страната и света. В рамките на инициативата "Забавното четене" на медийната група пък се провеждат различни инициативи за насърчаване на четенето и творчеството при децата.