Педагогическият съвет на СОУ "Г. С. Раковски" наказва дванадесетокласника Венелин Петков с преместване в друго училище, съобщи директорката Снежана Михова. Санкцията е наложена заради участието му в побоя над преподавателя по физическо възпитание в същото училище Димитър Димитров.

Припомняме, по данни на разследващите 18-годишният В.П., ученик в СОУ "Г. С. Раковски'' и връстникът му Д.К. от Езикова гимназия ''Проф. д-р А. Златаров'' заедно с още няколко младежи играели футбол на игрището в училището. Около 16.00 часа пострадалият Димитър Димитров, който почиствал снега в двора негодувал, че мрежата на футболните врати отново е скъсана, без да отправя упреци към играещите на него в момента.

В.П. и Д.К. обаче приели критиката му прекалено лично и се нахвърлили срещу него. Ударили го, съборили го на земята и започнали да го ритат. Благодарение на бързата намеса на останалите младежи, свадата бързо била прекратена.

Вчера от Министерството на физическото възпитание и спорта призоваха учениците, нападнали Димитър Димитров, да бъдат изключени от училище.