Няма да има промени в организацията и провеждането на външното оценяване и зрелостните изпити, както и при учебниците. В това увери служебният министър Николай Денков днес след среща със седем свои предшественици.

Вероятно е обаче да се наложат някои поправки в отделни стандарти.

Министър Денков поема министерството с нагласата да разчита на опита и идеите на всички свои предшественици, съобщават от МОН.

Организацията на матурите и управлението на Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" (ОП НОИР) са задачите, които предишните министри на образованието единодушно посочиха като основни приоритети за мандата на проф. Денков.

Служебното ръководство на МОН ще се опита да навакса забавянето при някои подзаконови актове, свързани с единодушно приетата Стратегия за висше образование и промените в Закона за висше образование от 2016 г. Съвместно с БАН и висшите училища ще се работи върху Националната стратегия за научните изследвания до 2020 г.

На срещата присъстваха проф. Даниел Вълчев, министър от 2005 до 2009 г. , доц. Румяна Коларова (2014), Меглена Кунева (2016-2017), проф. Анелия Клисарова (2013-2014), проф. Николай Милошев (2013) и др.