Държавна агенция „Национална сигурност" и Европейският колеж по икономика и управление ще проведат специализиран курс по управление на средствата от Европейския съюз.

Курсът ще бъде за всички агенти на ДАНС от цялата страна, които работят по организацията, превенцията и противодействието на злоупотребите с еврофондовете, съобщават от ДАНС. 

Курсът ще се проведе на 23 и 24 юли в хотел „Банкя палас".  

Това е втори подобен семинар от спечелен съвместен проект на ДАНС и Европейския колеж по оперативна програма „Административен капацитет".

Темите на лекциите са - нормативно-институционална база и рамка за достъп до средствата от еврофондове в България, поуки от антикорупционната борба срещу злоупотребите с еврофондове при прилагането на предприсъединителните програми в България, форми на работа и взаимодействие с общностните институции на ЕС в борбата срещу злоупотребите с еврофондове в България, ролята на консултантите, публично-частните партньорства и общественото мнение в процеса на управление на еврофондовете.

Лекторите на курса са експерти от Министерството на финансите, Министерството на труда и социалната политика, Изпълнителна агенция „САПАРД".