Безплатни учебници за общообразователна подготовка за всички деца от 1 до 12 клас. Безплатните учебници влизат в сила от учебната 2024/2025 г.

Това стана ясно, след като депутатите приеха на второ гласуване общия Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование. Вносители на законопроекта са две парламентарни групи - на лидера на БСП Корнелия Нинова и група народни представители и на депутата от ПП Христо Симеонов и група народни представители. Във втория законопроект, внесен от ПП се предвижда децата да бъдат обучавани в патриотичен дух, родолюбие и национално самосъзнание.

Народните представители гласуваха единодушно със 190 гласа "За".

С промените се предвижда още подрастващите да получат още познавателни книжки, учебници и учебни комплекти и електронно четими учебници и учебни предмети и за специалните предмети.

"Възраждане" декларираха, че ще подкрепят и двамата законопроекта.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова благодари за подкрепата на депутатите. Когато искаме да направим нещо добро за българските деца - можем, благодаря ви още веднъж, обърна се доволно Нинова към народните представители.

Малко преди това бе направена проверка на кворума в пленарна зала, която показа, че 129 народни представители са се регистрирали. Така законодателната дейност продължи.

МОН дава 151 млн.лв., за да вкара в училище бедни и деца със СОП

МОН дава 151 млн.лв., за да вкара в училище бедни и деца със СОП

Очаква се проектът да обхване над 100 000 деца и ученици