Училищата ще бъдат отворени за индивидуални, но и за групови дейности. Новината съобщи образователният министър Красимир Вълчев на пресконференция, посветена на края на учебната година.

По думите му няма пренебрежително отношение към образованието. Учебната година приключи за 7 от 12-те класа и продължава само за 5 класа.

В момента за 54 000 деца се провеждат дейности за преодоляване на образователните трудности.

Седмокласниците писаха върху произведение на Братя Мормареви

Седмокласниците писаха върху произведение на Братя Мормареви

Те трябваше да напишат преразказ върху романа "Задача с много неизвестни"

Който иска да посещава дискотеки и заведения, но ние трябва да организираме обучението за всички деца в училище.

Някои държави пробвали частично присъствие на обучение. С това обучение въпросите, които не могат да се решат, и пропуските са повече, отколкото ползите, посочи Вълев.

"Така не може да се направи организация на ефективния учебен процес", смята образователният министър и увери, че няма разнопосочни мнения вътре в образованието дали да се върнат в училище или не децата.

На Националното външно оценяване след 7 клас днес са се явили близо 60 000 седмокласници. В четвъртък ще бъдат представени резултатите от Държавните зрелостни изпити.

Опасността от вируса не е отминала и в две детски градини имаме служители с положителни проби. Най-доброто обучение е присъственото обучение, но на първо място е здравето на учениците, заяви Красимир Вълчев.

След като минат изпитите в сряда, на нас ни остават само 7 учебни дни, отчете Вълчев и посочи, че учениците и учителите могат да се видят присъствено за оформяне и за консултации. Не можем да кажем, че образователните институции и училища са напълно затворени, изтъкна просветният министър.